Gemeente Middelburg wil advies van haar inwoners over de komende oud & nieuwvieringen binnen de gemeente. 8.000 inwoners krijgen een uitnodiging in de bus, waarin gevraagd wordt om zich aan te melden voor het burgerberaad. Uit alle aanmeldingen worden 100 inwoners ingeloot, die samen het burgerberaad vormen en een advies uitbrengen aan de gemeente over de oud & nieuwviering.
Inwoners die een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan het burgerberaad. De 8.000 uitnodigingen zijn willekeurig verdeeld over de gehele gemeente. Omdat de uitnodiging persoonlijk is, kun je je alleen aanmelden als de uitnodiging aan jou gericht is. Uit alle aanmeldingen worden vervolgens 100 inwoners ingeloot om mee te doen aan het burgerberaad. Zij gaan in 5 bijeenkomsten met elkaar in gesprek en krijgen input van deskundigen om tot een advies over de oud & nieuwviering in gemeente Middelburg te komen.
Wat houdt een burgerberaad in?
Bij een burgerberaad denkt een groep van ongeveer 100 inwoners na over een onderwerp. In dit geval gaat het over de oud en nieuwviering. De deelnemende inwoners krijgen tijdens het proces informatie over het onderwerp door experts en deskundigen. Aan het einde vormen ze een advies of adviezen voor de gemeente. De gemeenteraad neemt een besluit over de adviezen.
Wie worden uitgenodigd?
8.000 inwoners van gemeente Middelburg worden uitgenodigd. Deze inwoners zijn volledig willekeurig gekozen. Uit elke wijk in Middelburg en de omliggende dorpen in de gemeente zijn inwoners uitgenodigd om zich aan te melden voor het burgerberaad. Het doel hiervan is dat er een ‘gemeente in het klein’ ontstaat die samen tot een advies komen.
Houd je brievenbus dus in de gaten. Want als je een uitnodiging ontvangt, is dat jouw kans om mee te beslissen wat er met de oud & nieuwviering in Middelburg gaat gebeuren.
Schrijf je dan snel in!