1

Enquête: Hub (opstapplaatsen) in gemeente Middelburg

t/m 10 juni 2024 om 10:42

Het openbaar vervoer in Zeeland verandert vanaf 2025. Als aanvulling op de bus, trein en ferry introduceren we flexibel vervoer. De Zeeuwse dorpen en steden worden zo beter bereikbaar. Belangrijk in het nieuwe systeem zijn de hubs. Dit zijn plekken waar u kunt opstappen op minstens één soort vervoersmiddel of kunt overstappen naar een ander vervoersmiddel. 

Hoeveel soorten vervoer er zijn en welke voorzieningen precies is per hub anders. Binnen de gemeente Middelburg is er straks altijd een hub op loopafstand (maximaal 500 meter), en buiten de bebouwde kom hoeft u nooit verder dan 2,5 kilometer te reizen naar een hub. 

Wilt u uw mening geven over de hubs (opstaplocaties) voor flexibel vervoer in de gemeente Middelburg? Vul dan vóór 9 juni 2024 de enquête in. De enquête is inmiddels gesloten. Momenteel wordt alle input geanalyseerd en daar waar mogelijk nieuwe huilacties meegenomen in een Hub kaart. De kaart met (toekomstige) hublocaties volgt op een later moment. 

Soorten hubs

Grofweg zijn er drie soorten: deelmobiliteitshubs, opstappunten voor deelvervoer en grotere mobiliteitshubs. Sommige hubs combineren meerdere functies. Zo kan een hub bestaan uit een bushalte voor vast vervoer en een opstapplek voor flexibel vervoer zoals deelfietsen of een Flex. Een Flex is een kleine bus die op aanvraag rijdt. Reizigers geven vooraf aan bij welke hub ze instappen en waar ze naartoe gaan. De Flex rijdt de snelste route tussen hubs en heeft geen vaste dienstregeling.

Op sommige hubs is er alleen deelvervoer beschikbaar, dat zijn deelmobiliteitshubs. Deze hubs zijn nu al te vinden bij verschillende scholen en de stations in Vlissingen, Middelburg en Goes. Hier kunnen scholieren deelfietsen gebruiken om de laatste kilometers af te leggen naar school.

Er zijn ook hubs waar alleen de Flex stopt. Dat zijn opstappunten voor de Flex. De Flexi rijdt geen vaste dagelijkse route, maar rijdt op basis van uw reisvraag van hub naar hub. Een Flex is een kleine bus die op aanvraag rijdt. Reizigers geven vooraf aan bij welke hub ze instappen en waar ze naartoe gaan. De flex rijdt de snelste route tussen hubs en heeft geen vaste dienstregeling. Binnen de bebouwde kom is er straks altijd zo’n hub op loopafstand (maximaal 500 meter). Buiten de bebouwde kom hoeft een reiziger nooit verder dan 2,5 kilometer te reizen naar een hub.

Grotere mobiliteitshubs zijn grote hubs op centrale locaties waar vast en flexibel vervoer bij elkaar komt. Op deze hubs kunnen reizigers dus overstappen. Afhankelijk van de locatie en grootte van de hub kunnen ze hier hun eigen fiets stallen, hun auto parkeren, carpoolen, deelvervoer nemen of overstappen van de bus naar de trein. Omdat reizigers hier soms even moeten wachten, zijn er verschillende voorzieningen aanwezig zoals overdekte ruimten om te wachten.

Planning

Zeeland start begin 2025 met andere vormen van openbaar vervoer. Eén van de voorwaarde voor de start van de invoering is helderheid over de opstappunten (de zogenaamde HUBS) én een technische werkende app die het reserveren mogelijk moet maken. Wanneer dit achter de schermen geregeld is, rijden naar verwachting de Flex vanaf het eerste kwartaal 2025.  

Meer informatie

Vanaf 2025 is in heel Zeeland publiek vervoer ingericht op basis van de vraag. Samen met de provincie Zeeland werkt gemeente Middelburg, net als alle andere Zeeuwse gemeenten, het publiek vervoer verder uit. Wil jij meer weten over de verandering van het openbaar vervoer in Zeeland? Kijk dan op website van de provincie Zeeland: www.reizendoorzeeland.nl. Wil je zien wat het betekent in de gemeente Middelburg? Alle informatie verschijnt op https://middelburgontmoet.nl/flexibelvervoer.

De enquête is inmiddels gesloten. Momenteel wordt alle input geanalyseerd en daar waar mogelijk nieuwe huilacties meegenomen in een Hub kaart. De kaart met (toekomstige) hublocaties volgt op een later moment.