Welkom op Middelburg Ontmoet! Op deze pagina vind je de sociale kaart. Een overzicht van organisaties die inwoners helpen om zich fit te voelen en mee te doen in de maatschappij. Denk aan sportclubs, culturele verenigingen, ontmoetingsplekken en aan organisaties waar je terechtkunt met vragen over thema’s als opgroeien, wonen, zorg en omgaan met geld. De indeling van de sociale kaart is gebaseerd op Positieve Gezondheid. Meer weten over positieve gezondheid? Klik hier

Jouw organisatie hier?

Jouw organisatie ook vindbaar maken op deze pagina? Neem contact op en we kijken naar de mogelijkheden.
Neem contact op

Hulp nodig?

Sociaal Team Middelburg

Sociale contacten

Samen koffie drinken, eten, praten, een spelletje doen of een activiteit ondernemen. Met elkaar iets verbeteren aan je omgeving of iets doen voor een ander. Zo krijg je een groep mensen om je heen en dat geeft voldoening. Zoek hier iets wat bij jou past.

Sociale steun

Soms kan het moeilijk zijn om erop uit te gaan en mee te doen. Dit kan komen door een beperking of doordat je bijvoorbeeld sociale contacten maken lastig vindt. Of doordat je een moeilijke periode doormaakt, bijvoorbeeld rondom verlies en rouw.

Fit en gezond

Beweeg je regelmatig? Slaap je goed? Wil je meer weten over gezonde voeding? Vind hier organisaties die je op weg helpen om je (nog) fitter en gezonder te voelen.

Mentaal welzijn

Jezelf accepteren, vrolijk zijn, dingen kunnen onthouden; het is fijn als je goed in je vel zit. Soms is dat helaas anders. Praten, bewegen, de natuur zijn dingen die kunnen helpen. Als je meer hulp nodig hebt, kunnen deze organisaties je ondersteunen.

Zorgvragen

Bij deze organisaties kun je terecht met vragen over je gezondheid of over de zorg voor mensen in je omgeving.

Opgroeien

Tijdens het opgroeien kan het voorkomen dat jij of je ouders vragen hebben over onderwijs, kinderopvang, naschoolse activiteiten, opvoeding, echtscheiding, pesten, huiswerk of andere thema’s.

Leefomgeving

Hoe je woont heeft invloed op je kwaliteit van leven. Een veilige woonomgeving aangepast aan jouw situatie is belangrijk, net als goede mogelijkheden om je te verplaatsen naar je school, werk of andere activiteiten.

Dagelijks leven

Bezigheden en structuur in de dag zijn voor iedereen belangrijk. Je vindt hier werk- en dagbestedingsmogelijkheden en organisaties die kunnen ondersteunen bij het omgaan met geld, bij het begrijpen en invullen van formulieren en bij juridische vragen.

Meedoen

Taal- en digitale vaardigheden zijn voor iedereen belangrijk om mee te kunnen doen.

Betekenisvol leven

Iedereen zoekt in zijn leven iets van betekenis. Voor de een is dat nieuwe dingen leren of vrijwilligerswerk doen. Een ander vindt steun en waarde in het geloof. Als je samen met anderen de wereld een beetje mooier wil maken, kijk dan ook hier.

Jouw organisatie hier?

Jouw organisatie ook vindbaar maken op deze pagina? Neem contact op en we kijken naar de mogelijkheden.
Neem contact op

Hulp nodig?

Sociaal Team Middelburg

Populair

De BGA vindt het belangrijk dat inwoners invloed kunnen uitoefenen op wat er in hun woonomgeving gebeurt. Zij probeert de leefbaarheid in...
Welkom op de pagina van Kleverskerke!
In verpleeghuis Willibrord wonen mensen met somatische klachten en mensen met dementie. Wij zijn opzoek naar enthousiaste vrijwilligers d...