Cursus 'Omgaan met iemand met NAH' voor mantelzorgers

Manteling

Details

Meerdaagse activiteit
4, 11, 25 jun. en 2 jul.
Tijdstip
van 19:00 tot 21:00 uur
Klimop
Kerkstraat, Koudekerke, Nederland

Getroffen worden door Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan ingrijpende gevolgen hebben voor zowel degene die het betreft als voor de omgeving.

In het beter leren omgaan met iemand met een hersenbeschadiging kan kennis over wat er in de hersenen gebeurt helpend zijn. Daardoor kun je beter snappen waarom iemand doet zoals hij doet. 

Manteling organiseert daarom in samenwerking met Breinlijn de cursus ‘Omgaan met iemand met NAH’ voor mantelzorgers. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers die zorgen voor een partner, ouder, kind of naaste met Niet Aangeboren Hersenletsel. Tijdens de vier avondbijeenkomsten komen onder andere aan bod: de werking van de hersenen, communicatie, knelpunten uit het dagelijks leven en diverse ondersteuningsmogelijkheden. Met als centraal thema: ‘hoe kun je goed voor jezelf zorgen terwijl je voor de ander zorgt’.

Minimaal 6 deelnemers, maximaal 10 deelnemers.

Kosten voor de gehele cursus inclusief materialen:
€ 25 voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere,
€ 135 voor mantelzorgers uit andere gemeenten.

Vaak is vergoeding van (een deel) het cursusgeld mogelijk via de aanvullende ziektekostenverzekering of voor werkende mantelzorgers vanuit de CAO (bijv. IKB (Individueel Keuze Budget)).

Daarnaast hebben werkgevers soms voorzieningen voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid of is een aanvraag voor bijzondere bijstand mogelijk. We denken graag met je mee.

Aanmelden via (o.v.v. ‘Cursus omgaan met iemand met NAH’, je naam, adresgegevens en de naam van degene voor wie je zorgt) of bel naar 0118-553530 (bereikbaar tussen 9:00 en 13:00).

Datums (4)
Dinsdag 4 juni 2024 van 19:00 tot 21:00 uur (afgelopen)
Dinsdag 11 juni 2024 van 19:00 tot 21:00 uur (afgelopen)
Dinsdag 25 juni 2024 van 19:00 tot 21:00 uur
Toon meer
Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Gezondheid, Onderwijs / educatie / voorlichting
Wat
Workshop / cursus

Reacties

Over de organisator

Manteling
Manteling biedt hulp aan mantelzorgers, mensen met een ziekte of beperking, mensen met psychische problemen, eenzame mensen, mensen met d...... Lees meer