Details

Maandag 12 februari 2024 van 13:00 tot 14:00 uur
Afgelopen
Verwerijstraat 51a, Middelburg
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag tot en met 1 juli 2024

Maya Lentze gaat vanaf 8 januari 2024 op maandagmiddag, 13-14 uur wekelijkse lessen Qigong verzorgen. De lessen vinden plaats bij St. Padma Zeeland
Verwerijstraat 51a, 4331 TB Middelburg 

Qigong is een vorm van ‘meditatie in beweging’. Het zijn bewegings- en ademhalingsoefeningen, waarbij de eigen energie gestuurd kan worden, door specifieke vloeiende bewegingen, ademhaling en concentratie. De oefeningen worden staand en/of lopend uitgevoerd.

Ze zijn heilzaam, versterkend en ontspannend tegelijk. Het is een uitstekende manier om een gezonde balans te behouden en lichte verstoringen op een eenvoudige manier te verhelpen.

Aanmelden kan via e-mail: of telefonisch 0118-436014 Meer informatie: www.cgczeeland.nl, Maya Lentze

Alle behandelmethoden van de Traditionele Chinese Geneeskunde (T.C.G.) maken gebruik van het zelfherstellend vermogen en de eigen energie van de mens. In het bijzonder geldt dit voor Taijiquan en Qigong (Tai Chi Chuan en Chi Kung). Deze bewegingsvormen zijn een van de belangrijkste onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeskunde (T.C.G.). De oefeningen trainen zowel het fysieke als het mentale aspect van de mens.

Iedere beoefenaar van Tai Chi/Qigong kan een ander doel voor ogen hebben. De één doet het voor de gezondheid, een ander om beter te kunnen concentreren, of te ontspannen. Weer anderen gebruiken het voor stressreductie of het meer weerbaar zijn tegen de invloed van de omgeving/personen. Qigong werkt op elk individueel niveau, ook als je pas begint. Zachtheid, ontspanning, alertheid, opgerichtheid etc. zijn kenmerkend in deze ‘meditatie in beweging’, maar is verre van zweverig…. Je leert met beide benen stevig op de grond te staan, in evenwicht te zijn en stabiliteit te behouden.

Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Gezondheid, Recreatie / ontspanning
Wat
Workshop / cursus

Over de organisator

Chinees GezondheidsCentrum Zeeland | Rep & Lentze
In het Chinees GezondheidsCentrum kunt u terecht voor individuele behandeltrajecten volgens de principes van de Traditionele Chinese Gene...... Lees meer